Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

Sinaasappelyoghurt

Sinaasappelyoghurt

Sinaasappelyoghurt

Dessert
Voor 4 personen

Ingrediënten

  • ½ sinaasappel, goed schoongeboend
  • 1 el honing
  • 300 g Turkse yoghurt

Extra nodig: fijne rasp

Bereiden:

  1. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp boven een LOCK&LOCK bakje. Pers het sap uit de sinaasappel en voeg samen met de honing toe aan het bakje.
  2. Voeg de Turkse yoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Sluit het bakje af en zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed in de yoghurt kunnen trekken.

Houdbaarheid:
De yoghurt kan 2 dagen van te voren worden geprept, uiteraard rekening houdend met de houdbaarheid van de yoghurt.

Tip: Voeg wat fijngehakte chocolade toe voor heerlijke sinaasappel-straciatellayoghurt. Vervang de sinaasappel een door citroen of limoen voor een extra frisse variant.

De Brunch compleet maken?
Maak de brunch compleet met deze granola met kokos en gemarineerde fruitsalade! Of voeg alles samen en je hebt een heerlijke granola met sinaasappelyoghurt en fruitsalade uit een glaasje!


© 2017 Mark Prins Fotografie

“Chef de Prep” Philippine van der Goes 
Philippine van der Goes heeft haar blog “Liefde voor Lekkers” waarop ze haar liefde voor lekkers deelt. Op haar blog deelt ze haar recepten, belevenissen en tips. Kortom, een digitaal kookschriftje waar je over haar schouder mee kijkt en waar de wereld van ‘mmmm’ en ‘om je vingers bij af te likken’ zich opent. Daarnaast werkt ze als freelancer in de culinaire communicatie en heeft ze als recept ontwikkelaar aan diverse kookboeken meegewerkt. Voor LOCK&LOCK is Philippine omgedoopt tot “Chef de Prep” en bedenkt ze verschillende gerechtjes die ideaal zijn om te preppen!

Ga je ook foodpreppen en ben je op zoek naar vershoudbakjes? Bekijk onze shop!

 

Op de hoogte blijven van meer lekkere recepten en acties?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!