Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

Recept: Enchiladas met gehakt

Enchiladas zijn gevulde tortilla’s die je in de oven bereid. Een typisch Mexicaans gerecht, maar ook hier in Nederland erg populair. Waarom? Het recept is snel, makkelijk en heel lekker! Bovendien zijn enchiladas ook ideaal om te mealpreppen voor de dagen dat je wat drukker bent. Maak de enchiladas klaar in deze 2.0 liter ovenschaal met deksel. Zie hieronder het recept!

recept-enchiladas

Recept Enchiladas met gehakt

2-3 personen

Ingrediënten vulling:

  • 300 g rundergehakt*
  • 1 medium ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 tl Mexicaanse kruidenmix
  • rode paprika
  • klein blikje kidneybonen
  • klein blikje maïs

* Variatietip: Je kunt de gehakt ook vervangen door kipstukjes. Of maak vegetarische enchiladas en gebruik tempeh.

Ingrediënten Mexicaanse kruidenmix:

  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • ½ tl komijn
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Optioneel: voeg voor wat extra pit een druppeltje tabasco toe

Ingrediënten tomatensaus:

  • 150 ml tomatensaus (passata)
  • zout en peper

Overige ingrediënten:

  • 100 g geraspte kaas
  • 6 wraps
  • verse koriander

Bereiding Enchiladas met gehakt:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een kom de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 1 el olie in een pan en rul het gehakt.
  4. Voeg de ui, paprika en maïs toe en bak ze mee.
  5. Voeg 100 ml water en de Mexicaanse kruidenmix toe. Verhit dit geheel ca. 1 minuut terwijl je het omschept.
  6. Vul de wraps met het gehaktmengsel en rol ze op.
  7. Leg de gevulde wraps in een ingevette ovenschaal.
  8. Bedek de wraps met tomatensaus.
  9. Strooi de geraspte kaas over de wraps en plaats de ovenschotel 10 minuten in de oven.

Meal prep tip:

Je kunt dit gerecht ook goed mealpreppen! Bereid de vulling en de tomatensaus van te voren en bewaar dit apart van elkaar in vershoudbakjes in de koelkast. Vervolgens hoef je alleen de oven voor te verwarmen op 200°C, de wraps te vullen, met tomatensaus te bedekken en de geraspte kaas eroverheen te strooien. 10 minuten in de oven en de enchiladas staan zó op tafel!

LOCK&LOCK OVENSCHALEN MET DEKSEL

Deze ovenschalen met deksel zijn gemaakt van zeer sterk Borosilicaatglas. Ideaal dus voor het bewaren, meenemen of invriezen van (overgebleven) ovengerechten. Er zijn verschillende ovenschalen met deksels, niet alleen grote, maar ook kleinere ovenschalen voor lekkere 1-persoons ovengerechten of juist om een restje in te bewaren voor de volgende dag.

 

 


 

 

Op de hoogte blijven van meer lekkere recepten en acties?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *