Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

Rabarber-aardbeien crumble voor Moederdag

Op moederdag verwen je je moeder met deze heerlijke crumble van rabarber en aardbeien. Niet alleen is ie heerlijk voor bij de koffie, ook als nagerecht is dit een verrukkelijk gerecht. En wil je echt hoge ogen scoren bij je moeder, maak dit dan als feestelijk ontbijt voor mama! Bereid het fruit en het deeg apart van elkaar de dag ervoor en bewaar afgesloten in de koelkast. Verdeel op de ochtend zelf de crumble over het fruit in de ovenschaal en bak af. Fijne Moederdag!

crumble-moederdag

Rabarber-aardbeien crumble voor Moederdag

Gebak of nagerecht

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300g rabarber
  • 150g aardbeien
  • 1 tl maïzena
  • 100g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 55g bloem
  • 25g bijna fijngemalen hazelnoten
  • 30g koude boter, in klontjes
  • 60g crème fraîche

Extra nodig: ovenschaal met inhoud van 1.0 liter

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de rabarber in stukken van ongeveer 1 centimeter en halveer de aardbeien.
  3. Meng de rabarber, aardbeien, vanillesuiker, 60 gram kristalsuiker en maïzena door elkaar en schep in de ovenschaal. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Kneed voor het kruimeldeeg de resterende suiker, bloem, hazelnoten en boter samen tot een kruimelig deeg met je vingertoppen.
  5. Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruit. Bak de crumble 30 minuten in het midden van de oven op 180 °C goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen en serveer met de crème fraîche.

Houdbaarheid:
De crumble kun je één dag van te voren maken door het fruit en het deeg los van elkaar te preppen en afgesloten in een vershoudbakje te bewaren. Hou je nog wat crumble over? Dan doe je de deksel op de ovenschaal en zet je die gewoon in de koelkast of vriezer voor een volgende keer!

Tip: Ook lekker, vervang 1/3 van de bloem door havermout voor een extra krokante topping.

Moederdag actie!
Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor moederdag? Bekijk dan onze speciale Moederdagactie: bij aankoop van een 1 liter + 2 liter ovenschaal, ontvang je nu gratis zes taartvorkjes t.w.v. €14,95! Dan kun je de crumble in een van de ovenschalen maken en vervolgens met de nieuwe taartvorkjes opeten! Daar ga je je moeder (en natuurlijk jezelf 😉 ) zeker weten blij mee maken! En bestel deze week extra voordelig want t/m 11 mei is de verzending gratis bij bestellingen vanaf €25!


Chef de Prep” Philippine van der Goes
© 2017 Mark Prins FotografiePhilippine van der Goes heeft haar blog “Liefde voor Lekkers” waarop ze haar liefde voor lekkers deelt. Op haar blog deelt ze haar recepten, belevenissen en tips. Kortom, een digitaal kookschriftje waar je over haar schouder mee kijkt en waar de wereld van ‘mmmm’ en ‘om je vingers bij af te likken’ zich opent. Daarnaast werkt ze als freelancer in de culinaire communicatie en heeft ze als recept ontwikkelaar aan diverse kookboeken meegewerkt. Voor LOCK&LOCK is Philippine omgedoopt tot “Chef de Prep” en bedenkt ze verschillende gerechtjes die ideaal zijn om te preppen!

 

Ga je ook foodpreppen en ben je op zoek naar vershoudbakjes? Bekijk onze shop!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *