Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

Gemarineerde fruitsalade

Gemarineerde fruitsalade

Gemarineerde fruitsalade

Dessert
Voor 4-6 personen

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 2 kiwi’s
  • 200 g Hollandse aardbeien
  • 80 g blauwe bessen
  • sap van ½ limoen
  • 1 el honing
  • 3-5 blaadjes munt, afhankelijk van de grootte

Bereiden:

  1. Schil de mango en de kiwi’s. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken ter grootte van een dobbelsteen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten.
  2. Leg de blaadjes munt op elkaar en rol op als een sigaar. Snijd de munt met een scherp mes in heel dunne reepjes.
  3. Meng het gesneden fruit, de blauwe bessen en de munt in een grote LOCK&LOCK bak. Voeg het limoensap en de honing toe en schep alles nog eens om. Laat de fruitsalade minimaal 1 uur marineren in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.

Houdbaarheid:
De fruitsalade kun je één dag van te voren preppen.

Tip: Houd je van banaan door je fruitsalade? Voeg deze dan in dunne plakjes vlak voor serveren toe. Ook lekker om eens de mango door ananas te vervangen. Lekker om de salade te serveren met wat yoghurt of een bolletje kokosijs.

De Brunch compleet maken?
Maak de brunch compleet met deze granola met kokos en sinaasappelyoghurt! Of voeg alles samen en je hebt een heerlijke granola met sinaasappelyoghurt en fruitsalade uit een glaasje!


“Chef de Prep” Philippine van der Goes 
© 2017 Mark Prins FotografiePhilippine van der Goes heeft haar blog “Liefde voor Lekkers” waarop ze haar liefde voor lekkers deelt. Op haar blog deelt ze haar recepten, belevenissen en tips. Kortom, een digitaal kookschriftje waar je over haar schouder mee kijkt en waar de wereld van ‘mmmm’ en ‘om je vingers bij af te likken’ zich opent. Daarnaast werkt ze als freelancer in de culinaire communicatie en heeft ze als recept ontwikkelaar aan diverse kookboeken meegewerkt. Voor LOCK&LOCK is Philippine omgedoopt tot “Chef de Prep” en bedenkt ze verschillende gerechtjes die ideaal zijn om te preppen!

Ga je ook foodpreppen en ben je op zoek naar vershoudbakjes? Bekijk onze shop!

 

Op de hoogte blijven van meer lekkere recepten en acties?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!