Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

BPA vrije vershouddozen: op de meest gezonde manier je eten bewaren!

Alle producten van Lock&Lock zijn BPA vrij. Wat houdt dit eigenlijk in?

BPA vrij: wat is dat?

BPA (Bisfenol A) is een chemische stof die hoofdzakelijk wordt gebruikt voor de productie van Polycarbonaat. Polycarbonaat is een harde transparante plastic waarvan onbreekbare flessen/bakjes voor voeding en water worden gemaakt. Daarnaast wordt BPA gebruikt in onder andere coatings aan de binnenkant van voedselverpakkingen van blik of karton, als los laagje op thermisch papier (kassarollen) en in make-up.

BPA-vrij logo

De gevaren van BPA

BPA kan, bijvoorbeeld onder invloed van warmte, terechtkomen in de voedingsmiddelen en zodoende door de mens worden opgenomen. Bloostelling aan BPA zou schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid doordat het de hormoonhuishouding verstoort. Mogelijk heeft het tevens een negatief effect op de groei en ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Er bestaat al lange tijd discussie over de mogelijke gezondheidsrisico’s van BPA. De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA heeft daarom uitgebreid onderzoek gedaan. ESFA concludeert in januari 2015 dat de waardes waarmee Europese inwoners (ongeboren baby’s, kinderen en adolescenten) in aanraking komen beneden de toegestane hoeveelheden blijven. Frankrijk neemt echter geen risico en heeft als enige Europese land BPA in voedselverpakking verboden sinds 2015.

Gebruik van BPA in babyflesjes en verpakkingen van babyvoeding is uit voorzorg sinds 2011 wel verboden in geheel Europa (NVWA, 2011)

 

Lock&Lock BPA vrij

De vershouddozen – en tevens alle andere artikelen uit het assortiment –  zijn BPA vrij en kunnen dus veilig gebruikt worden!

De producten die locklock.nl verkoopt zijn gemaakt van PolyPropylene PP (reguliere modellen) of Copolyester (luxe, glasheldere modellen). Deze beide kunststoffen zijn BPA vrij of bevatten geen andere stoffen die bij normaal gebruik schadelijk zijn voor de gezondheid.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


 

Op de hoogte blijven van Lock&Lock?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!