Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

BBQ-recept: Lamsrack met rozemarijn rub

It’s BBQ time! En een gezellige en ontspannen BBQ begint met goede voorbereidingen. Bedenken wat je wil maken, de juiste ingrediënten kopen en voorbereiden. En vergeet vooral niet de tijd te nemen om het vlees, de vis en/of de groenten lekker te marineren voor de lekkerste smaken! Tip: de vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn ideaal om te gebruiken tijdens het marineren. Doordat de bakjes lekvrij zijn, lekt er geen marinade uit. Bovendien kun je het bakje af en toe ook omdraaien om ervoor te zorgen dat de marinade extra goed kan intrekken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets lekt. En om het nog makkelijker te maken heeft Philippine van der Goes voor ons een aantal heerlijke BBQ-recepten op een rijtje gezet!

BBQ recepten

BBQ-recept: Lamsrack met rozemarijn rub

BBQ-recept voor 4 personen

Ingrediënten

  •  1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el grof zeezout
  • 3-4 el olijfolie
  • 8 lamsracks

Bereiding: 

  1. Meng voor de rub de rozemarijn, tijm, basterdsuiker, knoflookpoeder en zeezout in een kom.
  2. Besmeer de lamsrack met de olijfolie aan beide zijden en bestrooi rijkelijk met de rub. Zorg dat het goed is verdeeld over het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur, afgedekt, marineren in de koelkast.
  3. Grill de lamsrack 2-3 minuten per kant op de BBQ, afhankelijk van de dikte. Het vlees mag aan de binnenkant nog een beetje rosé zijn.

Tip: Nog wat rub over? Bewaar afgesloten in een klein bakje. Ook heel lekker bij rundvlees of kip.

ANDERE LEKKERE BBQ-RECEPTEN:

EN VERDER LEKKER VOOR BIJ DE BBQ:

  • Verschillende kleuren paprika in grove repen om te grillen op de BBQ
  • Plakjes courgette om te grillen op de BBQ
  • Italiaanse worst in dunne plakjes
  • Olijven
  • Cherrytomaatjes

“Chef de Prep” Philippine van der Goes© 2017 Mark Prins Fotografie
Philippine van der Goes heeft haar blog “Liefde voor Lekkers” waarop ze haar liefde voor lekkers deelt. Op haar blog deelt ze haarrecepten, belevenissen en tips. Kortom,een digitaal kookschriftje waar je over
haar schouder mee kijkt en waar de wereld van ‘mmmm’ en ‘om je vingers bij af te likken’ zich opent. Daarnaast werkt ze als freelancer in de culinaire communicatie en heeft ze als recept ontwikkelaar aan diverse kookboeken meegewerkt. Voor LOCK&LOCK is Philippine omgedoopt tot “Chef de Prep” en bedenkt ze verschillende gerechtjes die ideaal zijn om te preppen!

Ga je ook foodpreppen en ben je op zoek naar vershoudbakjes? Bekijk onze shop!

 

 

Op de hoogte blijven van meer lekkere recepten en acties?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *