Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

BBQ-recept: Hele dorade met verse kruiden

It’s BBQ time! En een gezellige en ontspannen BBQ begint met goede voorbereidingen. Bedenken wat je wil maken, de juiste ingrediënten kopen en voorbereiden. En vergeet vooral niet de tijd te nemen om het vlees, de vis en/of de groenten lekker te marineren voor de lekkerste smaken! Tip: de vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn ideaal om te gebruiken tijdens het marineren. Doordat de bakjes lekvrij zijn, lekt er geen marinade uit. Bovendien kun je het bakje af en toe ook omdraaien om ervoor te zorgen dat de marinade extra goed kan intrekken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets lekt. En om het nog makkelijker te maken heeft Philippine van der Goes voor ons een aantal heerlijke BBQ-recepten op een rijtje gezet!

BBQ-recepten

BBQ-recept: Hele dorade met verse kruiden

BBQ-recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele dorade, vraag de visboer deze schoon te maken en te ontschubben
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • peper en zout

Extra nodig: visklem

Bereiding:

  1. Snijd de flanken van de vis een paar keer in. Dit is voor een betere en gelijkmatige garing straks op de BBQ. Bestrijk de dorade en ook de buikholte in met een dun laagje olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek er een paar in de insnedes op de flanken en verdeel over de buikholte. Snijd de citroen in dunne plakken en leg wat in de buikholte samen met de kruiden, en ook wat op de vis. Laat de vis, afgedekt, minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Leg de dorade in een visklem en grill de vis zo’n 7 minuten per kant op de BBQ, afhankelijk van de dikte.

ANDERE LEKKERE BBQ-RECEPTEN:

EN VERDER LEKKER VOOR BIJ DE BBQ:

  • Verschillende kleuren paprika in grove repen om te grillen op de BBQ
  • Plakjes courgette om te grillen op de BBQ
  • Italiaanse worst in dunne plakjes
  • Olijven
  • Cherrytomaatjes

“Chef de Prep” Philippine van der Goes© 2017 Mark Prins Fotografie
Philippine van der Goes heeft haar blog “Liefde voor Lekkers” waarop ze haar liefde voor lekkers deelt. Op haar blog deelt ze haarrecepten, belevenissen en tips. Kortom,een digitaal kookschriftje waar je over haar schouder mee kijkt en waar de wereld van ‘mmmm’ en ‘om je vingers bij af te likken’ zich opent. Daarnaast werkt ze als freelancer in de culinaire communicatie en heeft ze als recept ontwikkelaar aan diverse kookboeken meegewerkt. Voor LOCK&LOCK is Philippine omgedoopt tot “Chef de Prep” en bedenkt ze verschillende gerechtjes die ideaal zijn om te preppen!

Ga je ook foodpreppen en ben je op zoek naar vershoudbakjes? Bekijk onze shop!

 

Op de hoogte blijven van meer lekkere recepten en acties?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!