Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

Back to School | 4x lekkere lunchbox inspiratie

Het schooljaar is weer begonnen en dus is het in de ochtend weer tijd om lunchtrommels te vullen. Natuurlijk zijn klassieke bammetjes altijd goed maar we geven je graag wat lunchbox inspiratie met veel ander lekkers om mee te geven. Dankzij  een lunchbox met vakjes kun je makkelijk een extra gevarieerde lunch maken zonder dat alles door elkaar gaat of alles naar elkaar smaakt. En het is elke dag weer een verassing welke hapjes er in de vakjes zitten! Philippine van der Goes heeft een aantal lekkere receptjes voor in de vier verschillende lunchboxen op een rijtje gezet!

lunchbox inspiratieHartig 10 uurtje

Een lekkere hummus die je zelf maakt waarbij je in reepjes gesneden komkommer, wortel, gele paprikastengels, broodstengels of gekookte sperziebonen mee geeft in de lunchbox om lekker te dippen.  Toch iets minder tijd? Een goede kant en klare hummus is dan ideaal als vervanger.

Hummus

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • citroen, goed schoongeboend
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • snufje komijn
  • 75 g tahin (sesampasta)
  • 2-3 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • om te dippen: reepjes komkommer, wortel, paprika, rettich, bloemkool, radijs, broodstengels etc.

Extra nodig: fijne rasp

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit een halve citroen.
  3. Pureer de kikkererwten met de geraspte citroen, het citroensap, de knoflook, de komijn, de tahin en de olijfolie met een staafmixer of in een keukenmachine tot een egale puree. Voeg eventueel wat water toe als de humus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: bewaar de hummus afgesloten in de koelkast, dan is deze zeker een week houdbaar. Extra tip: voeg een snufje chili of ras el Hanout toe voor een pittige variant of wat paprikapoeder voor een milde variant.

 

 

lunchbox inspiratie

Hollands lunchfeestje

Kinderen houden er enorm van om zelf te mogen kiezen. Door allemaal lekkers mee te geven kunnen ze zelf bedenken wat ze als eerste willen eten en wat als laatste. En fijn, er zit fruit en groente bij, zoet en hartig. Een lekker gevarieerde lunchbox en het ziet er ook nog eens vrolijk uit!

Hartige eimuffins

Voor 6 stuks

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 120 g fijngesneden groenten zoals paprika, bloemkool, tomaat, mais, doperwten
  • 50 g hamblokjes
  • 50 g geraspte kaas
  • zonnebloemolie om in te vetten
  • peper en zout

Extra nodig: muffinvorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Klop de eieren los en meng er de groenten, ham en kaas doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de muffinvorm in met een beetje olie. Verdeel het eimengsel over de muffinvormpjes tot ze voor driekwart vol zitten. Bak de eimuffins 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Laat de muffins wat afkoelen en haal uit het blik. Mochten ze nog een beetje vast zitten, ga met een lepe langs de rand en schep ze eruit.

Tip: Voor extra smaak kun je een beetje verse kruiden er doorheen doen zoals peterselie of bieslook of wat paprikapoeder of kerrie. Lekker!
Bewaar de muffins in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijven ze nog 2 dagen goed.

Je kunt de muffins perfect vullen met allemaal restjes groenten die je in huis hebt. Denk ook eens aan stukjes zalm of kip erdoor in plaats van ham.

Snijd voor komkommersandwiches plakjes komkommer. Besmeer de helft van de plakjes met pindakaas, (vegetarische) smeerworst en smeerkaas. Dek af met de overige plakjes komkommer.

Besmeer poffertjes met jam en ricotta of mascarpone en prik op een stokje. Houd je kind meer van hartig? Ook lekker met plakjes kaas en worst ertussen.

Als zoete en frisse vulling meng je druiven en aardbeien.

 

lunchbox inspiratie

Hasta la pasta

Pasta is bij ons thuis enorm favoriet en kan letterlijk de hele dag gegeten worden. Dus een lekkere pastasalade is een feest om in de lunchbox te vinden. Je kunt ‘m natuurlijk de avond ervoor maken maar ook in de ochtend is ie binnen no time klaar. Gebruik een restje pasta van de avond ervoor en meng er de rest doorheen.

Pastasalade met tonijn

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g (volkoren) strikjes pasta
  • 100 g (diepvries) doperwten
  • 60 g semi zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 2 el crème fraîche
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe. Giet af, spoel met koud water en giet weer af.
  2. Meng door de pasta de zongedroogde tomaat, tonijn en de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever nog wat meer groente erdoor? Meng er kleine blokjes courgette en wat gescheurde spinazie door de salade. Lekker met nog wat geroosterde pijnboompitjes erover.

Vries restjes pasta in. Giet er wat kokend water over om te laten ontdooien en maak er de salade mee.

Geef er gekleurde tomaatjes en in puntjes gesneden meloen bij. Lust je kind rauwe ham? Heerlijk om de meloen mee te omwikkelen.

 

lunchbox inspiratie

Vleugje Mexico in je lunchtrommel

Een Mexicaans feestje in je lunchbox, caramba! Lekker maischippies en groenten dippen in de snel gemaakte guacamole en als toetje een wrap met zoet beleg. Ook heerlijk op warme dagen want dan is wat extra zout van de nacho’s erg fijn. Dit is nog eens een lunch waar je de dag goed mee doorkomt en helemaal vrolijk van wordt.

Guacamole

Dip voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1-2 rijpe avocado’s
  • 1 el limoensap
  • ½ bosuitje, fijngesneden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees over in een kom.
  2. Prak de avocado’s fijn, meng er het limoensap en de bosui doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor een beetje pit voeg een klein snufje cayennepeper, sambal of sweet chilisaus erdoor. Voor de kleur is een snufje paprikapoeder erop ook leuk.

Geef erbij een handje nacho chips. Kies voor de nacho’s de meest pure variant, gemaakt van alleen mais en zonder extra smaakje. Vul de andere bakjes met wat rauwkost zoals babymais, rode paprika en kort gekookte broccoli en (meergranen) wrap besmeerd met chocopasta, banaan erop en rollen maar.


Philippine van der Goes© 2017 Mark Prins Fotografie
Philippine van der Goes heeft haar blog “Liefde voor Lekkers” waarop ze haar liefde voor lekkers deelt. Op haar blog deelt ze haar recepten, belevenissen en tips. Kortom, een digitaal kookschriftje waar je over
haar schouder mee kijkt en waar de wereld van ‘mmmm’ en ‘om je vingers bij af te likken’ zich opent. Daarnaast werkt ze als freelancer in de culinaire communicatie en heeft ze als recept ontwikkelaar aan diverse kookboeken meegewerkt. Voor LOCK&LOCK  bedenkt Philippine verschillende receptjes die ideaal zijn voor in de vershoudbakjes!

Ben je nog op zoek naar vershoudbakjes? Bekijk onze shop!

 

 

Op de hoogte blijven van meer lekkere recepten en acties?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *