Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw eerste bestelling!

Aardbeien bewaren: zo doe je dat!

Aardbeien bewaren Wat past er beter bij de zomer dan aardbeien?! Ze zijn tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar maar in de zomer komen ze van Hollandse bodem en zijn ze stiekem het lekkerst. En naast dat ze lekker smaken, zijn ze natuurlijk ook supergezond. Reden genoeg dus om lekker veel aardbeien in te slaan! Maar hoe kun je aardbeien het beste bewaren, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten?

#1 Aardbeien bewaren in de koelkast

Aardbeien zijn kwetsbaar waardoor er al snel zachte plekjes ontstaan. Daarom zijn aardbeien op de fruitschaal ook maar één dag houdbaar. Wil je ze langer bewaren? Leg de aardbeien dan in een vershoudbakje met vochtrooster in de koelkast. Het is belangrijk dat de aardbeien niet vochtig worden dus leg de aardbeien op het vochtrooster zodat ze niet in hun eigen vocht liggen. In de koelkast kun je de aardbeien ±3 dagen bewaren. Tip: laat de kroontjes aan de aardbeien zitten zodat je ze langer kunt bewaren. Laat de kroontjes ook op de aardbeien zitten als je ze wast. Dat voorkomt namelijk dat de aardbeien zich volzuigen met water waardoor ze alle smaak verliezen.

#2 Aardbeien bewaren in de vriezer

Aardbeien nog langer bewaren? Vries ze in! Was de aardbeien, haal de kroon eraf, dep ze droog en leg ze verspreid in een bak of plaat in de vriezer. Laat de aardbeien los van elkaar bevriezen zodat ze niet aan elkaar vast vriezen. Als de aardbeien bevroren zijn, kun je ze vervolgens allemaal bij elkaar in een vershoudbakje doen en in de vriezer laten staan. Op deze manier voorkom je dat je één grote klont bevroren aardbeien krijgt, ideaal voor als je elke keer maar een paar aardbeien nodig hebt. Ze blijven op deze manier 8-12 maanden houdbaar en zo kan je midden in de winter toch nog de zomer proeven! Bevroren aardbeien kan je voor verschillende recepten gebruiken. Wil je ze toch liever ontdooien? Laat de aardbeien dan rustig op kamertemperatuur komen.

Zomerse inspiratie

De zomer is begonnen! Hieronder vind je 3 simpele maar lekkere tips wat je nog meer met aardbeien kunt doen! Heerlijk als afkoeling op een warme zomerdag!

#1 Aardbeien ijsblokjes

Je kunt de aardbeien ook invriezen door er ijsklontjes van te maken! Zo heb je extra verkoeling én een lekker smaakje in je drankje op een warme zomerdag. En het ziet er ook nog eens leuk uit. Was de aardbeien en haal de kroon van de aardbeien af. Voor het leukste effect snij je de aardbeien doormidden en leg je er eentje in ieder vakje van een ijsblokjesvorm. Vul de vakjes met water en zet in de vriezer. Op deze manier blijven de aardbeien maximaal twee maanden goed.

#2 Aardbeienijs

Bij de zomer horen natuurlijk ijsjes! Je kunt kant- en klare aardbeienijsjes in de supermarkt kopen maar zelf sorbetijs maken is natuurlijk veel leuker. Pureer 500g aardbeien helemaal glad en haal eventueel door een zeef. Verwarm 125g suiker en 250ml water totdat de suiker volledig is opgelost. Verwarm totdat alle suiker is opgelost en laat vervolgens afkoelen. Voeg de suikerstroop bij de gepureerde aardbeien en meng goed door elkaar. Laat het mengsel vervolgens minimaal een uur koelen in de koelkast. Heb je een ijsmachine? Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine om van het mengsel ijs te maken. Geen ijsmachine? Het kan ook met de hand! Giet het mengsel in een vershoudbak en schep het om het halfuur om. Doe dit vier keer en gebruik bij de vierde keer eventueel een mixer om het ijs glad te maken. Zet het ijs vervolgens nog twee uur in de vriezer en je hebt heerlijk sorbetijs!

#3 Aardbeien smoothie

Wat is er in de zomer lekkerder dan een heerlijke smoothie! En dankzij de bevroren aardbeien natuurlijk ook extra koel. Doe de bevroren aardbeien samen met wat yoghurt in een blender en mix alles samen tot een glad mengsel. Je kunt er natuurlijk ook nog ander fruit naar keuze bij doen. Liever een milkshake? Voeg er dan aan het eind nog wat roomijs aan toe en mix dat er doorheen. Een heerlijke verkoeling op een warme zomerdag!


  

Op de hoogte blijven van meer tips en inspiratie?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *